19.11.13 u 20:47

OPĆINA NOVI GRAD IZDVOJILA 7.000 KM

Autobuska linija na relaciji Stup - Zabrđe - Smiljevići ponovo u funkciji

Autobuska linija na relaciji Stup - Zabrđe - Smiljevići od jučer je ponovo u funkciji, nakon što je Općina Novi Grad Sarajevo obezbijedila auto-dijelove za popravku Grasovog autobusa.

Ovim potezom Općine Novi Grad riješen je problem stanovnika Mjesne zajednice ''Naselje heroja Sokolje'', koji su više od mjesec dana bili uskraćeni gradskog prijevoza. Iz Grasa su naveli da je autobuska linija bila obustavljena zbog nastalog kvara na autobusu i nemogućnosti tog preduzeća da izvrši popravku vozila. "Kako bi se stanovnicima ovog dijela novogradske općine omogućio javni gradski prijevoz, u rješavanje problema uključila se Općina Novi Grad, koja je za nabavku auto-dijelova iz budžetske rezerve izdvojila 7.000 KM", naveli su u današnjem saopćenju iz Općine Novi Grad. U ovu cijenu uračunata je i kupovina novih guma za autobus koji će saobraćati od Stupa do Smiljevića. "Bez obzira na stanje u kojem se trenutno nalazi Gras i na činjenicu da će biti potrebno puno napora Vlade Kantona Sarajevo, da se stanje u ovom preduzeću riješi, naši građani svakodnevno i dalje koriste usluge Grasa", kazao je načelnik ove općine Semir Efendić te dodao je Općina bila dužna da na neki način reaguje na zahtjeve građana.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO