06.11.13 u 17:43

NA INTERNACIONALNOM UNIVERZITETU U SARAJEVU

Promocija knjige 'Komparativni glosar filmskih termina' Lejle Panjete

Knjiga "Komparativni glosar filmskih termina" na bosanskom, engleskom i turskom jeziku urednice Lejle Panjete bit će predstavljena sutra na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Knjiga je nastala iz potrebe za pojašnjenjem definicija za određene pojmove leksike u filmskoj praksi, kao i filmskoj teoriji, a namijenjena je prvenstveno studentima filma na bosanskom, engleskom i turskom jeziku, te filmskim profesionalcima koji rade na koprodukcijama u ekipama s engleskog ili turskog govornog područja. Riječ je o prvom filmskom rječniku na bosanskom jeziku s kratkim osvrtom na filmsku historiju te jedinom trojezičkom izdanju ove vrste u filmskoj terminologiji. Prihod od prodaje ranije objavljenih knjiga nagrađivane autorice Lejle Panjete bit će doniran u dobrotvorne svrhe, saopćeno je iz Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO