06.11.13 u 09:50

'LET'S DO IT – MILION SADNICA ZA 1 DAN'

Na čitavoj teritoriji BiH realizirana volonterska akcije pošumljavanja

U povodu uspješno realizirane volonterske akcije „Let's do it - milion sadnica za 1 dan“, danas će biti održana konferencija za medije na kojoj će biti predstavljeni rezultati akcije.

Volonterska akcija sadnje drveća „Let's do it - milion sadnica za 1 dan“ realizovana je 24.oktobra ove godine, te se sinhronizirano u jednom danu održala na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine. Ideja za projekat je proizašla iz saznanja da se u Bosni i Hercegovini ne vodi dovoljno računa o šumama koje su jedno od najvećih prirodnih bogatstava naše zemlje. Nositelj projekta su udruženja građana „Ruke“ iz Sarajeva i „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, a u partnerstvu sa vladinim sektorom, javnim i privatnim privrednim subjektima, školama/fakultetima kao i nevladinim sektorom. Generalni sponzor projekta je kompanija HT Eronet, saopćeno je iz „Let's do it - milion sadnica za 1 dan“ . Konferencija ze medije će biti održana u 11 sati u zgradi Ujedinjenih nacija (UN House) u Bosni i Hercegovini, a novinarima će se obratiti: Božidar Mihajlović, predsjednik UG „Ruke“, Milan Gligorić, predsjednik UG „Mozaik prijateljstva“, Zejnil Durmo, stručni saradnik za uzgajanje šuma pri Upravi za šumarstvo FBiH, Hyun-Joo Youn, programski oficir UN volontera (UNV) i Vanja Gavran, rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije kompanije HT Eronet.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO