24.07.13 u 14:23

'BJELAŠNICA MOUNTAIN BIKE CROSS 2013'

Međunarodna biciklistička utrka na Bjelašnici doprinos promociji turizma u BiH

Biciklistička utrka ''Bjelašnica mountain bike cross 2013'' u organizaciji Udruženja ''Metamorfoza'' iz Sarajeva bit će održana 25. augusta, a prijave za učestvovanje traju do 20. augusta.

"Projekt je prvi put održan prošle godine, uspješno, a već ove godine bi trebao dobiti epitet međunarodnog", kazao je Feni predsjednik Udruženja ''Metamorfoza'' Tarik Jažić. Projekt utrke je zamišljen kao projekt međunarodnog karaktera čijom bi se uspješnom realizacijom moglo postići ispunjenje osnovnog cilja, a to je da projekt u budućnosti dobije status tradicionalne manifestacije koja će svojom organizacijom ponuditi veoma jaku podršku promociji BiH kao izuzetno pogodne turističke destinacije u svijetu. Na organizaciji projekta radi više udruženja i klubova što je, kaže Jažić, jasan pokazatelj da postoji volja i želja da projekt bude realiziran na kvalitetan način uz angažiranje više od 200 volontera. Staza dužine oko 30 km počinjat će na Babinom dolu, a učesnici će voziti preko Lukomira do sela Umoljani na Bjelašnici. Zbog složenosti čitave organizacije, ističe Jožić, broj takmičara će biti limitiran, a mjesta će biti popunjavana u zavisnosti od datuma prijave takmičara. Suorganizatori ove manifestacije su ''Klub spasavalaca 2000'', P.D. ''Energoinvest'', Udruženje "Avantur" i Studentski parlament u Sarajevu.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO