17.05.13 u 21:15

BANJA LUKA

Podrška akciji 'Očistimo zemlju za jedan dan'

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske podržali su akciju uklanjanja divljih deponija „Očistimo zemlju za jedan dan“, koja će se održati sutra u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Organizatori ovih aktivnosti su udruženja građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke I „Ruke“ iz Sarajeva. Akcija će početi istovremeno, u 10 sati, u svim gradovima i općinama u BiH. Okupljanje volontera u Banjoj Luci planirano je u periodu od 9,30 do 10 sati u Parku “Mladen Stojanović”, odakle će se krenuti na lokacije predviđene za čišćenje. U Banja Luci će otpad biti uklanjan na lokacijama: Trapisti (iza Zavoda „Miroslav Zotović“), Banj-brdo, Budžak (lokacija TAS - preko puta Jelšingrada), Rebrovac (preko puta restorana Marko Polo) i iza parka Mladen Stojanović. Akcija „Let's do it - očistimo zemlju za 1 dan“ najveća je volonterska akcija u BiH, posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija smeća u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja. Ciljevi akcije su uključiti 100,000 volontera i napraviti upotpunjeni registar svih ilegalnih deponija smeća u Bosni i Hercegovini, kao i ukloniti iz prirodnog okruženja najmanje 20.000 tona smeća i podići svijest i edukovati javnost o značaju zaštite životne sredine.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO