14.05.13 u 12:00

'LET’S DO IT - OČISTIMO ZEMLJU ZA 1 DAN'

U toku pripreme za ekološku akciju i u Donjem Vakufu

U Donjem Vakufu ove godine akcijom “Let’s Do It - očistimo Zemlju za 1 dan” 18. maja rukovodi udruženje “Asocijacija za aktivno društvo” Donji Vakuf.

"Pripreme su u toku i s pravom se nadamo sjajnim rezultatima. Ni ove godine nije izostala podrška Općine Donji Vakuf s načelnikom Husom Sušićem na čelu, komunalnog preduzeća “Čistoća”, škola, brojnih udruženja i naravno građana Donjeg Vakufa", navode članovi Let’s Do It tima iz te općine. Akcija je podržana i od UNDP-a u sklopu projekta “Čist Vrbas”, koji će osigurati rukavice i dovoljan broj vreća za sve volontere koji se odazovu akciji. Ove godine, osim centralne akcije čišćenja u samom Donjem Vakufu, biti će organizovane akcije i u mjesnim zajednicama Oborci, Prusac i Torlakovac, posebno će akcija biti usmjerena ka uređenju kulturno-historijskih vrijednosti i područja Općine i to stećaka u Starom Selu i Ajvatovice u Pruscu. Na Ajvatovici će biti održana akcija sveobuhvatnog uređenja tog područja u saradnji s Kantonalnom upravom za šumarstvo Srednjobosanskog kantona, ŠPD “Srednjobosanske šume” i Muftijstvom travničkim. U sklopu akcije će biti pokupljen sav otpad na putu od Prusca do Ajvatovice i na samom platou Ajvatovice, a uposlenici ŠPD-a će izvršiti neophodne šumsko-uzgojne radove radi uređenja ovog područja.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO