07.05.13 u 13:25

'LET'S DO IT - OČISTIMO ZEMLJU ZA 1 DAN'

Tuzlanski volonteri očistili izletište Ilinčicu

Akcija čišćenja u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan" najveća je akcija u historiji BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija otpada u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja.

Još 11. dana ostalo je do velike akcije koja će pokrenuti naše građane u jednoj misiji, za ljepšu, čišću i zdraviju okolinu za sve nas! Organizacijski tim Let's do it Tuzla, već mjesecima radi na pripremi ove velike akcije, animirajući građane na razne načine da čuvaju prirodu i da ne zagađuju svoju okolinu. U proteklom periodu obavljene su prezentacije projekta, obilježeni su značajni ekološki datumi, kreiran je promotivni video a u nedjelju 05. maja održana je pilot akcija čišćenja manjih površina na izletištu Ilinčica. Ovoga puta očišćen je dio oko izvora vode te dio lokacije koja je manje pristupačna. "Akciji je prisustvovalo 15 volontera, prikupljeno je 50 vreća otpada i jako smo zadovoljni održanom pilot akcijom. Cilj pilot akcije jeste da se ukaže potreba javnom mnijenju na potrebu brige i zaštite životne sredine. Trebamo svakodnevno biti aktivni na tom polju, a ne samo jednom u toku godine.", kazao je Amar Kavgić, koordinator tima Let's do it Tuzla. "Ovom aktivnosti krećemo u završnicu ovogodišnjeg projekta Let's do it, očistimo zemlju za jedan dan. Iskreno se nadamo da će naši sugrađani i dalje biti savjesni prema prirodi i svjesni svih njenih bogatstava, te da će je kao takvu čuvati i paziti.", poruka je organizacijkog tima Let's do it Tuzla. Ovaj projekat na području općine Tuzla podržan je od strane UG „Multi“.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO