08.04.13 u 08:35

U OLIMPIJSKOM MUZEJU U ZETRI

Obilježavanja stogodišnjice Prvog svjetskog rata

Francuski ambasador u BiH Roland Gilles, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i predsjednica Fondacije „Sarajevo, srce Evrope“ Jasmina Pašalić u prisustvu predstavnika Ministarstva vanjskih poslova BiH zajedno će predstaviti program kulturnih, memorativnih, intelektualnih, sportskih manifestacija i drugih projekata odabranih za juni 2014. godine koji će obilježiti stogodišnjicu Prvog svjetskog rata.

Predstavljanje manifestacija u okviru programa obilježavanja stogodišnjice Prvog svjetskog rata i tridesetogodišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu bit će u ponedjeljak, 8. aprila ove godine u Olimpijskom muzeju u Zetri. Bit će predstavljeni: sporazum između grada Sarajeva, Francuske ambasade i Francuske misije za obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata čiji je cilj pružiti podršku organizaciji kulturnih, memorativnih i sportskih događaja koji će izvan granica prenijeti poruku pomirenja i mira. Događaji od izuzetnog međunarodnog značaja, predviđeni za period od 21. do 28. juna 2014. godine, koji okupljaju bosanskohercegovačke i međunarodne organizacije i ličnosti, a bit će organizirani u Sarajevu i cijeloj BiH.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO