28.01.2015.
Najnovije vijesti
Zanimljivosti

ŠOKANTAN VIDEO NA YOUTUBE-U

Pomozite mi, ne znam da li ću dočekati sutra...

Novi video koji se pojavio na YouTube-u, a koji u 60 sekundi prikazuje nasilje nad mladom ženskom osobom, čije se prelijepo i nasmijano lice iz sekunde u sekundu pred našim očima pretvara u zastrašujuću sliku brutalnog nasilja, ovih dana šokirao je sve koji su imali prilike da ga pogledaju

FOTO: Screenshot
Piše: Depo

Video je na YouTube postavljen 18. marta sa porukom: Godina u kojoj sam bila zlostavljana... Molim vas, pomozite mi!

Za samo dva dana ovu šokantnu video poruku o nasilju nad ženama pogledalo je skoro 50.000 ljudi, a komentari koji su uslijedili ispod videa još jednom su potvrdili da se zlostavljanje žena još zadugo neće iskorijeniti na balkanskim prostorima, niti tretirati kao zločin i kazneno djelo.

Primjera radi, osoba koja se potpisuje kao Bogdan Svitlica 'duhovito' zaključuje: "Verovatno je zaslužila batine, žene su danas postale teški gadovi i bolje vaspitno tući nego ubiti, svakako". 

Za sada nije jasno da li je ovaj video dio neke kampanje ili usamljeni apel pojedinca na društvo koje zatvara oči pred ovakvim slikama. Nadamo se i da neće ostati samo upozoravajući vapaj na koji niko neće ni trepnuti.  

Komentari na članak ()

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
Još vijesti iz rubrike Zanimljivosti +