25.02.13 u 11:47

U MEĐUNARODNOJ GALERIJI PORTRETA TUZLA

Sutra otvarenje samostalne izložbe portreta Tomislava Perazića

Otvorenje izložbe će se održati 26. februara 2013. godine u 19 sati u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla. Na otvorenju izložbe će se predstaviti i autor radova.

Tomislav Perazić rođen je 1934.godine u Baru (Crna Gora). Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULUBIH) od 1964.godine, a od 1974.godine je i član Društva likovnih umjetnika Zenice. Dobitnik je niza priznanja i nagrada za svoj rad, kao što su: Dvanaestoaprilska nagrada grada Zenice (1979.), zatim prva otkupna nagrada za crtež na slobodnu temu-Ex tempore, Nova Gorica-Slovenija (1987.), otkupna nagrada za grb grada Bara (1989.), otkupna nagrada za suvenir grada Bara (1990.), kao i nagrade Zenice za 35 godina stvaranja (1999.). U gradovima Zenici i Baru je dobio društveno priznanje za vrijeme ex Jugoslavije i u samostalnim državama Bosni i Hercegovini odnosno Crnoj Gori. Prema mišljenju velikog broja likovnih kritičara ovaj likovni umjetnik iz Zenice podjednako dobro vlada svim tehnikama. Perazić je jedan je od rijetkih bh. likovnih umjetnika koji se može pohvaliti činjenicom da je, do sada, imao više od 180 kolektivnih i 110 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO