Na dnu

stravičan zločin

Četverogodišnjeg sina hranili solju i nasmrt pretukli

28-godišnja Magdalena Luczak i njen 33-godišnji partner Mariusz Krezolek optuženi su za nanošenje teških tjelesnih povreda i ubistvo njenog sina Daniela Pelke 3. marta ove godine.

FOTO: Ilustracija
Piše: Index.hr

Majka i njen partner držali su četverogodišnjeg sina zaključanog u sobi, ne dajući mu hranu već su, prije nego su ga pretukli na smrt, ga natjerali da pojede sol, otkrilo je suđenje koje je šokiralo javnost u Birminghamu u Velikoj Britaniji.

Par se izjasnio da nije kriv, a porekli su i da su bili okrutni prema djetetu. 

Određen im je nadzor, a suđenje će početi 1. maja 2013. godine, piše Daily Mail. 

Optuženi su za napad na Daniela Pelku, bolesno tretiranje, zanemarivanje, napuštanje i izlaganje nepotrebnoj patnji, nanošenje tjelesnih i psihičkih povreda, uskraćivanje hrane i hranjenje solju te uskraćivanje medicinske pomoći.

Bolničari su pronašli malog Daniela bez svijesti u porodičnoj kući 3. marta ove godine kada je Magdalena pozvala hitnu pomoć. 

Usprkos očajnim pokušajima da ga spase, Daniel nije preživio i umro je u bolnici. 

Obdukcijom je utvrđeno da je dječak umro od teških tjelesnih povreda.

Komentari na članak ()

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
Još vijesti iz rubrike Na dnu +