03.12.12 u 16:50

PRAVA ŽENA I LGBT OSOBA

Ambasador SAD-a posjetio Sarajevski otvoreni centar

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Patrick S. Moon je danas posjetio Sarajevski otvoreni centar.

U Kući ljudskih prava u Sarajevu ambasador Patrick S. Moon se sastao s predstavnicima ove ljudskopravaške organizacije koja, pored programa Politička participacija, zagovara za ljudska prava žena i LGBT osoba kroz politike jednakosti u okviru svog programa Ljudska prava, kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji u kojoj se nalaze LGBT osobe u Bosni i Hercegovini, o njihovim potrebama i diskriminaciji kojoj su svakodnevno izložene.   Ambasador Moon je izrazio podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država zaštiti osnovnih ljudskih prava svih osoba uključujući i LGBT osobe.    Ovaj sastanak je samo jedna od aktivnosti koje provodi Ambasada radi obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra 2012, na godišnjicu usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO