Politika

Zoran Milanović

Obećavam borbu za svako radno mjesto

Predsjednik SDP-a i hrvatski premijer Zoran Milanović kazao je danas na prvomajskoj proslavi riječkog SDP-a u Ronjgima da ne obećava čuda, ali da obećava borbu za svako radno mjesto.

Zoran Milanović; FOTO: Arhiv
Piše: FENA
Ocijenio je da će Hrvati, kako bi samo sačuvali način života kakav imaju, morati raditi teže, ozbiljnije i pametnije nego do sada.

"Ja vam ne obećavam čuda, ali obećavam borbu ne samo za svako radno mjesto, nego za svako novo radno mjesto jer tamo gdje nešto nestane nešto mora i narasti", rekao je Milanović
 
Dodao je da je sada vrijeme kada se mora čuvati i unaprjeđivati ono što može, ali i prepoznati nove izazove te ići brže od susjeda, javila je Hina.
 
Milanović je ocijenio da Hrvatska "ulazi u društvo s puno većima i jačima od sebe", s prijateljima i partnerima, ali i s konkurencijom te da tu "ima za sve, ali nema za sve jednako" te da je "naš zadatak fer igra, ali da za nas bude što više posla, rada, sreće i zdravlja."
 
Hrvatski premijer je svoj govor posvetio "svima koji ne rade i nemaju posla, koji ostaju doma i osjećaju se tužno, nesigurno i beskorisno, jer nisu u stanju ispuniti to temeljno pravo."
 
"Naš zadatak je težak, da im osiguramo to pravo, poštenu plaću za pošten rad", naglasio je Milanović dodavši da je to ono "što normalan čovjek želi i što normalna država i normalna politika mora osigurati."
 
Rekao je da će biti teško, ali da se neće osvrtati na ono što je bilo. 
 
"Želimo sačuvati način života kakav imamo, naše navike, želje, običaje, želimo napredovati, ali ćemo, da bismo samo sačuvali ono što imamo, morati raditi teže, ozbiljnije i pametnije nego do sada", kazao je.
 
Milanović je istaknuo da su neke europske države, koje su bile napredne i uspješne zapale u ogromne probleme. 
 
"Nama se to ne smije dogoditi, pa da bismo sačuvali svoj način života i standard. Moramo, kao mala zemlja i nova članica EU, jasno odrediti što nam je važno i s čime se moramo uhvatiti u koštac."

Komentari na članak ()

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
Još vijesti iz rubrike Politika +