28.01.2015.
Najnovije vijesti
Showtime

Beograd

Beogradski sindikat večeras u Areni

"Novosti" na probi "Beogradskog sindikata" pred večerašnji koncert u "Beogradskoj areni". "Trudimo se da u našim pesmama sve bude jasno, bez skrivenih poruka, jer znamo da nosimo ogromnu odgovornost prema slušaocima" - kaže Feđa Dimović

Piše: novosti.rs

Večerašnji koncert u "Beogradskoj areni" biće kruna 13.godišnje karijere srpskih hip-hopera iz "Beogradskog sindikata". Među 11 "sindikalaca" vlada pozitivna tenzija zato što će prvi put u Beogradu održati koncert na tako velikom prostoru.

Probe su držali svakodnevno u jednom Beogradskom muzičkom studiju, a zatim bi dio ekipe odlazio u prostorije KUD "Branko Krsmanović" na probe sa horom "Obilić" i dirigentom Darinkom Matić Marović. Kako saznajemo, generalna proba biće umjesto juče održana tek danas, jer su tonci sinoć bili angažovani na jednom političkom skupu.

Ispostavilo se da je politika opet preča od muzike, smatra "sindikalac" Boško Ćirković Škabo, koga nije iznenadilo što su za koncert u "Areni" u prodaju puštene i karte za tribine nivo 400. Za naš list kaže da su to svi očekivali, uprkos tome što su im se neki smijali u lice, a neki iza leđa kada su zakazali nastup u najvećoj dvorani na Balkanu. Priznaju da su za tim žudjeli 13 godina, a naročito posljednjih šest, koliko nisu svirali u Beogradu.

Momci iz BS ne žive od muzike. Svi imaju svoje profesije (ekonomisti, pravnici, dramski umjetnici...), a BS je potpuno neprofitna tvorevina koja se bazira na idealima. Pripadnici drugog talasa srpskog hip-hopa vele nam da ima mnogo kolega koji im se dopadaju.

- Izdvojio bih THCF, F4, "Sick Touch", "Brigadu", "Who See", "Grubb" - priča nam "sindikalac" Feđa Dimović.

- Što se tiče Marčela, mislim da je jako talentovan, mada nisam slušao njegove nove stvari. Podržavam sve kolege koje ovu muziku rade iz srca, iskreno, bez kompromisa. To je jedini način da iza sebe ostaviš trag čoveka.

Na konstataciju da ih titulišu sa "kraljevi metafore", mada dio ljudi kojima se obraćaju uopšte ne shvata njihove tekstove na način na koji bi trebalo, Feđa odgovara:

- Trudimo se da u našim pesmama sve bude jasno, bez skrivenih poruka, jer znamo da nosimo ogromnu odgovornost prema slušaocima. Pažljivo merimo svaku reč. BS sluša veliki broj klinaca i poistovećuje se sa našim idejama i porukama. Uvek postoji mogućnost da neko nešto pogrešno protumači i zloupotrebi. Zato pesmama pozivamo ljude da misle svojom glavom i ne nasedaju na propagandu i laži.

Komentari na članak ()

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
Još vijesti iz rubrike Showtime +