Zanimljivosti

Na teži način

Psić naučio da se sa kaktusom ne treba igrati

Tek osam sedmica staro štene naučilo je na težak način kako kaktus nije biljka koju olako treba shvatiti.

Piše: SUTRA.BA

Psić iz Arizone zaletio se na kaktus u igri i završio sa desetinama šiljaka u njuškici i po šapama te je zapeo "prilijepljen" ua bodljikavu "klopku".

"Do vremena kad smo stigli na mjesto događaja, dobri samaritanci su ga već uspjeli osloboditi sa kaktusa i ukloniti poveću količinu trnja iz njega", istakla je Bretta Nelson iz Animal Humane Societyja za Fox News Phoenix.

Ipak, morao je kod veterinara, je još podosta iglica kaktusa ostalo zabodeno u njegovu njuškicu i tijelo. Uklanjanje je trajalo nekoliko sati, ali Nelson ističe kako psić nije davao znakove neugode pritom.

"Mislim da nije niti svjestan šta mu se dogodilo"
, istakla je Nelson. Veterinari su mu pregledali i oči te utvrdili kako nema ozbiljnijih povreda, dali mu lijek trenutno se dobro oporavlja od trnovitog iskustva.

Komentari na članak ()

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
Još vijesti iz rubrike Zanimljivosti +