20.12.2014.
Najnovije vijesti
Promo

sarajevo

HT Eronet i uz BH Eurosong

U svečanom salonu RTV doma u Sarajevu danas je upriličeno svečano potpisivanje ugovora između predstavnika Radio Televizije Bosne i Hercegovine i HT Eroneta, ovogodišnjeg generalnog partnera nastupa MayeSar na 57. natjecanju za pjesmu Eurovizije.

Piše: SUTRA.BA

Svečanom potpisivanju ugovora nazočila je naša predstavnica Maya Sar, a pored nje nazočnima su se obratili generalni direktor BHRT-a Muhamed Bakarević i predsjednik Uprave HT Eroneta mr. Stipe Prlić, koji je ovom prilikom istakao:

“Biti dio tima, a ovim sponzorstvom to postajemo, za nas je istinska čast i nadam se kako ovim današnjim činom uspostavljamo dugoročniju suradnju. Natjecanje za pjesmu Eurovizije jedno je od najznačajnijih i dugovječnijih projekata i svake godine je nedvojbeno to spektakl kojeg prate milijuni gledatelja ne samo u Europi, već i na ostalim kontinentima. Bez imalo dvojbe mogu reći kako će nas i ovogodišnja predstavnica Bosne i Hercegovine Maya Sar sa pjesmom “Korake ti znam” na najbolji način predstaviti u Bakuu. Vjerujem da će nastup biti zapažen, a ono što bismo svi željeli je to da nam Maya 58. Eurosong dovede u Bosnu i Hercegovinu”.     

BiH ove godine predstavlja MayaSar sa pjesmom "Korake ti znam", te nastupa u drugom polufinalu 24. maja. Pjesma Eurovizije je najveći globalni medijski spektakl koji osim Europskog prvenstva u nogometu i Olimpijskih igara ove godine privlači najveći broj gledalaca ispred malih ekrana.

Komentari na članak ()

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
Još vijesti iz rubrike Promo +