18.12.2014.
Najnovije vijesti
Društvo

Ministar civilnih poslova u Bukureštu

Sredoje Nović na konferenciji o Bolonjskom procesu

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović učestvovat će u radu Ministarske konferencije o Bolonjskom procesu koja sutra počinje u Bukureštu.

Piše: SUTRA.BA

Na dvodnevnom skupu ministara odgovornih za visoko obrazovanje Evropskog područja visokog obrazovanja (EHEA) trebalo bi da bude analiziran napredak u provođenju Bolonjskog procesa i dogovoreni prioriteti za naredne dvije godine.

Bit će predstavljen Integrirani izvještaj 47 zemalja članica o implementaciji Bolonjskog procesa.

Na konferenciji u Bukureštu bit će prikazane pojedinačne ocjene svake zemlje o stepenu implementacije ciljeva Bolonjskog procesa za period 2009.-2012. godina.

Predviđeno je davanje konačne ocjene o napretku zemalja u implementaciji prvog i drugog ciklusa, pristupu slijedećem ciklusu, implementaciji državnog kvalifikacijskog okvira, stanju razvoja eksternog osiguranja kvaliteta, nivou učešća studenata u osiguranju kvaliteta, nivou međunarodnog učešća u osiguranju kvaliteta, nivou implementacije dodatka diploma te stanju implementacije ECTS bodova i priznavanju prethodnog učenja.

Tokom konferencije predviđeno je usvajanje bukureštanskog komunikea kojim se definišu ciljevi i smjernice djelovanja u okviru Bolonjskog procesa u naredne dvije godine, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Komentari na članak ()

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
Još vijesti iz rubrike Društvo +