24.04.12 u 16:30

BUGOJNO

Druženje povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava

Povodom 23. aprila, Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Gradska biblioteka Bugojno organizirala je druženje s književnikom Bajruzinom Hajrom Planjcem.

Po riječima rukovodioca Gradske biblioteke Ismeta Muratspahića cilj druženja bio je da se skrene pažnja mladima na značaj obilježavanja ovog datuma i ukaže na važnost knjige, koja se ne može posmatrati odvojeno od kulture. Kako je istaknuto, Bajruzin Hajro Planjac ubraja se među najuspješnije pisce za djecu u našoj zemlji, a objavio je više od 50 knjiga, za koje je više puta nagrađivan. Neke od najpoznatijih su: “Tajne djedovog mlina”, „Habetova koliba“, „Putnik Sanjar“, „Bracikina družina“, „Kiketov rov“, „Mirzin dnevnik“, „Zlatna diploma“ i druge. Svoju prvu knjigu poezije objavio je 1987. godine. Djela Bajruzina Hajre Planjca zastupljena su u mnogim antologijama, čitankama i udžbenicima za osnovnu školu, a sve češće i u lektirama, kao obavezno štivo. Neke od njegovih priča i pjesama pročitala je učenica četvrtog razreda Treće osnovne škole Melisa Mekić.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO