Zanimljivosti

Ostavlja suprugu

Tomas Biti, prvi muškarac koji je iznio trudnoću i rodio bebu

Tomas Biti (Thomas Beatie), koji je svoju medijsku popularnost dobio zahvaljujući činjenici da je bio prvi muškarac koji je iznio trudnoću i rodio bebu, riješio je da ostavi svoju suprugu.

Piše: SUTRA.BA
Tomas je otkrio da ostavlja ženu, sa kojom je proveo 9 godina u braku, tokom televizijske emisije u kojoj je gostovao. Tokom emisije izjavio je da je napokon završio kompletan proces promjene pola iz ženskog u muški, prenosi b92
 
"Nensi još nije imala priliku da upozna pravog mene. Poput svih brakova imali smo dobrih i loših trenutaka, i sada prolazimo kroz teško razdoblje. Trenutno smo razdvojeni“, izjavio je Biti.
 
Tomas Biti započeo je život kao žensko sa imenom Trejsi Lagondino, ali je legalno promijenio svoj identitet u muško pritom zadržavajući ženske reproduktivne organe.
 
Neobičan par je nakon izlaska u javnost prolazio kroz brojne stresne situacije, od raznih uvreda do prijetnji smrću.
 
Morali su da se suoče s neodobravanjem javnosti koja ih je optuživala da situaciju koriste kako bi zaradili novac.
 
Tomas smatra da možda i jesu nešto zaradili, ali su puno više izgubili s obzirom da je morao da zatvori svoj posao štampanja na majicama.
 
“Hiljade dolara otišle su na to da postanem muškarac, a još više na trudnoću. Onda sam morao da angažujem advokata kako bi mi dopustili da na krštenici kćerke Suzan budem naveden kao otac”, izjavio je.
 
Na svjetskim naslovnicama našao se nakon fotografije sa bradom na licu i trudničkim stomakom.
 

Komentari na članak ()

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
Još vijesti iz rubrike Zanimljivosti +