Kultura

u BKC-u

Fantastičnim nastupom ansambla "Step Afrika" zvanično otvoren Festival američke kulture

Fantastičnim nastupom plesnog afro-američkog ansambla iz Washingtona "Step Afrika" večeras je u BKC-u zvanično otvoren Festival američke kulture "Domovina ljudi različitog porijekla" čiji je organizator Ambasada SAD-a u BiH.

Piše: SUTRA.BA

"Step Afrika" je zvanični izaslanik kulture State Departmenta i do sada su nastupali u gotovo svim dijelovima svijeta. Njihov nastup je svojevrsni spoj predstave, baleta, bubnjeva i stepa, a nastup je interaktivan, naime, publika je svo vrijeme aktivan učesnik događanja na pozornici.

Ovaj jedinstveni ansambl i spoj različitih stilova nastao je u afro-američkim univerzitetskim kampusima i ogledalo je živog američkog duha.

Prisutne u do posljednjeg mjesta popunjenom BKC-u pozdravili su direktor BKC-a Mario Pejić i ambasador SAD-a u BiH Patrick Moon.

Pejić je istakao da je ideja multikulturalnosti ideja vodilja BKC-a te da je stoga s radošću prihvatio partnerstvo s Ambasadom SAD-a u BiH u organiziranju ovog večerašnjeg događaja.

Moon je najavio 16 događaja koji će u narednih pet dana biti predstavljeni bh. publici u okviru Festivala.

"Svi ovi događaji dat će dovoljno dokaza o multikulturalnosti SAD-a", rekao je Moon.

Festival će trajati do 22. aprila, a uključivat će, između ostalog, takmičenje iz "spelovanja" za osnovce iz BiH, projekciju filma "Loraks", muzički performans "Igman Mountain", nastupe stand-up komičara, itd.

Komentari na članak ()

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
Još vijesti iz rubrike Kultura +