18.04.12 u 22:44

U BKC-U

Fantastičnim nastupom ansambla "Step Afrika" zvanično otvoren Festival američke kulture

Fantastičnim nastupom plesnog afro-američkog ansambla iz Washingtona "Step Afrika" večeras je u BKC-u zvanično otvoren Festival američke kulture "Domovina ljudi različitog porijekla" čiji je organizator Ambasada SAD-a u BiH.

"Step Afrika" je zvanični izaslanik kulture State Departmenta i do sada su nastupali u gotovo svim dijelovima svijeta. Njihov nastup je svojevrsni spoj predstave, baleta, bubnjeva i stepa, a nastup je interaktivan, naime, publika je svo vrijeme aktivan učesnik događanja na pozornici. Ovaj jedinstveni ansambl i spoj različitih stilova nastao je u afro-američkim univerzitetskim kampusima i ogledalo je živog američkog duha. Prisutne u do posljednjeg mjesta popunjenom BKC-u pozdravili su direktor BKC-a Mario Pejić i ambasador SAD-a u BiH Patrick Moon. Pejić je istakao da je ideja multikulturalnosti ideja vodilja BKC-a te da je stoga s radošću prihvatio partnerstvo s Ambasadom SAD-a u BiH u organiziranju ovog večerašnjeg događaja. Moon je najavio 16 događaja koji će u narednih pet dana biti predstavljeni bh. publici u okviru Festivala. "Svi ovi događaji dat će dovoljno dokaza o multikulturalnosti SAD-a", rekao je Moon. Festival će trajati do 22. aprila, a uključivat će, između ostalog, takmičenje iz "spelovanja" za osnovce iz BiH, projekciju filma "Loraks", muzički performans "Igman Mountain", nastupe stand-up komičara, itd.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO