18.04.12 u 18:14

BEZ VELIKOG ZNAČAJA ZA FIRMU

Yahoo ukida oko 50 servisa

Direktor kompanije Yahoo Scott Thompson potvrdio je plan o ukidanju nekoliko desetina proizvoda koji nemaju ključan značaj za ovu firmu.

Thompson je saopštio ovu informaciju poslije objavljivanja posljednjeg finansijskog izvještaja o poslovanju kompanije. On je rekao da će Yahoo zatvoriti oko 50 servisa koji ne doprinose značajnije ukupnom prihodu firme. Thompson nije precizirao koja će odjeljenja biti zatvorena, ali je rekao da servisi o finansijama, sportu, zabavi i elektronska pošta nisu ugroženi. Direktor Yahooa koji je stupio na funkciju u januaru, takođe je rekao da saradnja sa Microsoftom u oblasti pretraživanja interneta još ne daje očekivane rezultate. Dvije kompanije počele su da sarađuju 2009. godine sa planom da Microsoft pruža Yahoou uslugu pretraživanja interneta preko svog servisa "Bing", dok Yahoo obavlja marketing za obje kompanije. Thompson je rekao da će Yahoo uskoro početi da koristi digitalne tragove o navikama svojih korisnika, takozvane "kolačiće", za personalizaciju sadržaja vijesti koje se predočavaju pojedincima. On je dodao da će ti podaci pomoći oglašavačima da bolje razumiju na koji način korisnici potrebljavaju sajt Yahoo i da će moći da dobijaju analitičke podatke "u skoro u realnom vremenu".

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO