18.04.12 u 16:49

TUZLA

Na jezeru Modrac tradicionalno natjecanje novinara u pripremanju bosanskog lonca

"BH Glas“ u subotu 12. svibnja sa početkom u 9 sati na Kiseljaku - Općina Tuzla, na jezeru Modrac organizira tradicionalno natjecanje novinara, predstavnika medijskih kuća u pripremanju bosanskog lonca.

Isti dan, na Kiseljaku bit će održan i II Memorijal u sportskom ribolovu za invalide "Ferid Mešić“ u organizaciji SIRK „Bistro“ Tuzla na kojem se očekuje učešće 20-tak ekipa s prostora cijele BiH.  Za sve ekipe, sudionike organizator će osigurati lonce, namirnice za pripremu bosanskog lonca, drva,  a jedina njihova obveza  je da ponesu noževe i ostali pribor za pripremu jela. Žiri od tri člana, sastavljen od profesionalnih kuhara na kraju će proglasiti tri najbolje ekipe kojima će kao i svim sudionicima biti uručene prigodne nagrade. Za sve prisutne pokrovitelji druženja pripremit će roštiljijadu i degustaciju pića. Organizator poziva sve zainteresirane da se prijave najkasnije do 5. svibnja na e-mail: [email protected] ili tel/fax 035 228 448. Broj ekipa je ograničen, ekipama koje se prijave sedam dana ranije bit će dostavljene satnice održavanja druženja u pripremanju bosanskog lonca i Memorijala „Ferid Mešić“ kako bi mogle planirati svoje vrijeme.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO