Greenpage

Velika proljetna akcija čišćenja Beča

Preko 11.000 građana čisti svoj grad

Odjel Grada Beča za upravljanje otpadom „Magistrat 48“ počeo je s intenzivnim pripremama za veliku proljetnu akciju čišćenja grada koja će se održati od 23. aprila do 8. maja. Od 2006. godine na akciji čišćenja učestvuju mnogobrojni građani, udruženja, škole, vrtići i klubovi, a prošle godine je 11.600 ljudi i 300 grupa čistilo grad. Od početka akcije građani su skupili 106 tona otpada.

Promotivni plakat
Piše: SUTRA.BA

Ovogodišnja akcija se održava pod motom „Bečki heroji opet metu“, a gradska vijećnica za okoliš Ulli Sima (Uli Zima) objasnila je da se ovom akcijom želi ojačati svijest o čistoći i ekologiji.

Prošle godine je na akciji sudjelovao i veliki broj prominentnih ličnosti koje i ove godine očekuju s metlama.

Magistrat 48 će svim učesnicima obezbijediti radni materijal i na kraju pokupiti otpad. Cilj akcije nije taj da se preuzme posao od komunalaca, već da građani više paze na čistoću nakon što uvide kako je teško održavati jedan veliki grad čistim.

U sklopu proljetnog čišćenja će saradnici gradske uprave zajedno s ronilačkim klubovima čistiti i Dunav, a McDonald´s će raditi na promociji ove akcije među mladim Bečlijama.

Komentari na članak ()

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
Još vijesti iz rubrike Greenpage +