Promo

MULTIPLEX EKRAN ZENICA

Filmski program od 12.4. - 18.04.2012.

Film inspirisan istinitim događajem " Zavjet Ljubavi " od četvrtka na programu Multiplexa Ekran Zenica. Od 19. APRILA svjetska premijera filma " Bojnio Brod" i SF akcijska drama " Igre Gladi ".

FOTO: Ilustracija
Piše: SUTRA.BA

Film "Zavjet ljubavi ( The Vow) " inspirisan je istinitim događajem koji je zadesio Kima Karpentera i njegovu ženu Krikit. Na prvi pogled tragična, ali inspirativna priča o dvoje ljudi koji su obnovili vezu poslije teške saobraćajne nesreće i ženinog gubitka pamćenja ostavila je dubok utisak na producente. Jedan od njih, Džonatan Glikman, kaže da ga je privukla ideja da snimi film na osnovu "autentične životne priče koja nosi univerzalnu poruku o neophodnom prilagođavanju i promjenama kroz koje gotovo sve veze moraju da prođu".
Tek vjenčani mladi bračni par Paige (Rachel McAdams) i Leo (Channing Tatum) doživi tešku prometnu nesreću nakon koje žena pada u komu.Kada se probudi postane jasno da je u nesreći izgubila pamćenje, a njezin muž odluči ponovno osvojiti njezino srce...

Svjetska premijera od 19. aprila - od kompanije koja vam je donijela  "Transformerse". Bitka za zemlju počinje na moru!  Piter Berg („Henkok“) producira i režira „Bojni brod“, akcionu avanturu epskih razmjera koja se odigrava na moru, kopnu i vazduhu gdje će se naša planeta boriti za opstanak protiv superiornih snaga. U filmu „Bojni brod (Battleship)“ igraju Tejlor Kič („Džon Karter: Između dva svijeta“) u ulozi Hopera, mornaričkog oficira koji je raspoređen na brod Džon Pol Džon, Aleksandar Skarsgerd (HBO serija „Prava krv“, „Melanholija“) u ulozi Hoperovog starijeg brata, zapovjednika Stouna američkog broda Samson, Rijana, po prvi put na filmu, u ulozi poručnice Rejks, člana Hoperove posade i specijaliste za oružje na Džon Pol Džonu, Bruklin Deker („Moja nazovi žena“) u ulozi Sem Šejn, Hoperove vjerenice i terapeuta koja je specijalizovana u oblasti rehabilitovanja vojnih veterana, i Lijam Nison kao Hoperov i Stounov nadređeni (i Semin otac), admiral Šejn, komandant Pacifičke flote.Film je većinom sniman u Honolulu, na Havajima, i dobio je, do sad, najveću podršku od Američke mornarice u toku trajanja produkcije. Mornarica je dozvolila ekipi filma da posjeti nekoliko razarača klase Arlej Burk dok su bili u Perl Harboru, kao i brodove Hoper, Prebl i Čung-Hun. Takođe, bilo im je dozvoljeno da budu na Čung Hunu dok je bio na okeanu, što je omogućilo glumcima i ekipi da gledaju mornare dok se obučavaju. Film je sniman i u memorijalnom centru broda Mizuri, mjestu gdje su se 1945. Japanci predali Savezničkim snagama, što je označilo kraj drugog svjetskog rata.

" Igre gladi (The Hunger Games) " je nadolazeća znanstvenofantastična akcijska drama koju je režirao Gary Ross, a bazirana je na istoimenom romanu Igre gladi, koji je napisala Suzanne Collins i koji je srušio "Sumrak" sa liste najčitanijih bestsellera.U ruševinama nekadašnje Sjeverne Amerike, zemlja Panem nasumično izabire jednog dječaka i djevojku između 12 i 18 godina iz svakog od 12 okruga da riskiraju živote u Igrama gladi, nemilosrdnom takmičenju u kojem svaki učesnik, ili "danak", pokušava ubiti ostale dok samo jedan ne preživi. Pobjednik osvaja čast, darove i dovoljno hrane da se ne mora više nikad brinuti. U okrugu 12, šesnaestogodišnja Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) se brine za majku i sestru Primrose "Prim" (Willow Shields) otkad im je otac umro u rudarskoj nesreći kad je imala 11 godina. Od 12. godine ona je više nego jednom stavila svoje ime u kutiju za izvlačenje danaka, osvajajući time pravo na dodatno žito i ulje za svoju obitelj. Usto, Katniss je nezakonito lovila hranu u šumi izvan okruga 12 sa svojim prijateljem Galeom (Liam Hemsworth), čiji je otac umro u istoj nesreći kao i Katnissin i koji jednako brine za svoju obitelj. Prim, sada s 12 napunjenih godina, prvi put ima svoje ime u "žetvi", izvlačenju za Igre gladi, i nju izabiru kao danak, da učestvuje u Igrama. Katniss se dobrovoljno javi kako bi zamijenila sestru i takmiči se s drugim dancima , uključujući i iztrenirane "Karijerne danke", koji su se pripremali za Igre cijelog života, a bori se i s Peetaom Mellarkom (Josh Hutcherson), dječakom dankom iz okruga 12, koji je potajno zaljubljen u Katniss od djetinjstva…

Komentari na članak ()

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
Još vijesti iz rubrike Promo +