21.03.12 u 09:05

SARAJEVSKA ZIMA

Diogen pro kultura magazin upriličio poetsku večer

Diogen pro kultura magazin i Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo "La Benevolencija" organizirali su sinoć u Sarajevu poetsko veče na kojem su predstavili neke od autora ovog magazina.

Jedan od autora Sabahudin Hadžialić istaknuo je za Fenu da je namjera bila predstaviti mali opus magazina čitanjem pjesama iz nekoliko knjiga, koje pored njega, potpisuju i autori Diti Roneno i Samira Begman. "Htjeli smo napraviti prezentaciju posebne poetike - poezije na hibru jeziku, engleskom i njemačkom, te bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku. Povod je i promoviranje drugog izdanja online godišnjaka Diogen pro kulture magazina sa zastupljenih 112 pjesnika iz 32 države svijeta", kazao je on. Poetska večer organizirana je kao najava sutrašnjeg velikog poetskog maratona koji će biti održan u Sarajevu u saradnji s Festivalom "Sarajevska zima", uz učešće 28 pjesnika iz 19 država svijeta.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO