03.02.12 u 20:04

ŠETNJA STARIM GRADOM

FOTO: Mostar pod snježnim pokrivačem

Mostar, jedan od najtoplijih gradova BiH, osvanuo je jutros prekriven debelim slojem snijega. Grad u kojem je snijeg prava rijetkost ostao je danas potpuno paraliziran.

Nadležne gradske službe nisu reagirale i snijeg nije uklonjen s glavnih gradskih prometnica, kao ni sa trotoara. Također, rijetko je tko i od građana izašao da počisti snijeg ispred ulaza u svoju zgradu ili ispred svog poslovnog prostora.    Grad je poprilično pust, zimogrozni Mostarci zavukli su se u svoje domove, a pored pokojeg preostalog turiste, malo tko se može vidjeti na ulicama.   Golemi nanosi snijega po gradskim trotoarima i cestama otežavaju kretanje malobrojnim pješacima i vozačima.    Uputili smo se u Stari grad u kojem smo, ipak, zatekli pokojeg turistu. U Starom gradu je bilo gotovo sve zatvoreno pa se turistima ne pruža nista osim pogleda na sniježnu idilu. Čitav Stari grad također je zatrpan snijegom a na određenim dijelovima snježni nanosi su stvorili snježne brežuljke i do pola metra visoke.    Stari most je poledio, pa je sklizak i prilično opasan za kretanje.    I pored otežanih uvjeta kretanja, uslikali smo pokoju fotografiju ovog grada koji je unatoč svim svojim nedaćama i dalje prelijep.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO