21.01.12 u 20:14

BIH

Sarajevo oblijepljeno plakatima s pitanjem "Ko je slijedeći?"

Ulice Sarajeva oblijepljene su plakatima sa natpisom KO JE SLJEDEĆI? Plakate je postavio Darko Puketa, suprug 33-godišnje Sarajke koja je umrla zbog, kako kaže, nemara ljekara u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu.

Tvrdi da je u više navrata dovodio sprugu u bolnicu zbog visokog pritiska, a tek treći put i nakon molbi ožalošćenog supruga Marijana je primljena. Osoblje KCUS-a im je objasnilo da će pretrage biti izvršene tek u ponedjeljak, s obzirom na to da je vikend. Istog dana, poslijepodne, javili su mu telefonom da je Marijana umrla. Klinički centar pokrenuo je postupak kako bi bile ustanovljene eventualne nepravilnosti u radu uposlenika Kliničkog centra pri liječenju umrle pacijentice, a izrečene su i mjere za učinjene povrede radne obaveze određenom broju zaposlenika.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO