09.07.11 u 20:13

ONLINE APEL

Pašović pozvao umjetnike da zatraže oslobađanje generala Divjaka

Haris Pašović, bosanskohercegovački reditelj putem svoje Facebook stranice uputio je javni poziv bh. umjetnicima i intelektualcima da od austrijskih vlasti zatraže oslobađanje Jovana Divjaka

Pašovićev poziv naišao je na veliku podršku pozivajući se na grupu francuskih intelektualaca koji su nedavno organizirali u Beču konferenciju za novinare na kojoj su zatražili oslobađanje Jovana Divjaka i njegovo vraćanje u Sarajevo. Austrijskom ministarstvu evropskih i međunarodnih poslova uputili su otvoreno pismo u kojem podsjećaju da se ime generala Divjaka ne nalazi ni u jednoj bazi podataka Interpola. Podsjećamo, protekle sedmice u Sarajevu je putem videolinka upriličeno druženje sa generalom Jovanom Divjakom. "Susret" s omiljenim generalom Armije BiH odigrao se u internet klubu Kapetan Kafe na Ciglanama.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO