25.02.11 u 15:48

BUGOJNO

Osnovano Udruženje likovnih umjetnika skopaljske doline

Radi afirmacije likovnog stvaralaštva u Bugojnu je osnovano Udruženje likovnih umjetnika skopaljske doline, a osnivačkoj Skupštini je prisustvovalo dvadesetak likovnih umjetnika.

Zadatak izabranog rukovodstva bit će da vrati likovnoj umjetnosti mjesto koje joj pripada, s obzirom na to da je prije rata skopaljska dolina bila poznata po likovnim bijenalima i drugim manifestacijama koje su redovno okupljale likovne umjetnike s područja bivše države i inozemstva. Za predsjednika Udruženja izabran je istaknuti bugojanski slikar Hazim Čišić, a za sekretara Antonio Đolan. Predsjednik Skupštine Udruženja likovnih umjetnika skopaljske doline je Vahid Duraković. Oni su ušli i u sastav Upravnog odbora, u koji su još izabrani likovni umjetnici Mulo Agić i Nikola Ivić Ivać. Izabran je i tročlani Nadzorni odbor.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO