29.12.10 u 12:10

SARAJEVO

Postavljena izložba "Fotografijom za svjetliju budućnost"

Izložba fotografija pod nazivom "Fotografijom za svjetliju budućnost" postavljena je u Kulturnom centru "Kralj Fahd" u Sarajevu i bit će otvorena do 30. decembra, svakim danom od 12 do 20 sati.

Radi se o postavci nastaloj u sklopu Projekta prevencije maloljetničkog prestupništva koji je u saradnji s Vladom Kantona Sarajevo (KS) osmislio i realizirao Fotoklub "Sarajevo". Kako je Feni kazala Mensura Jahić, koordinatorica Projekta i menadžerica Fotokluba Sarajevo, postavka sadrži 70-ak fotografija, 26 mladih autora - štićenika Zavoda za odgoj muške djece i omladine "Hum" i učenika četiriju srednjih škola s područja KS-a. Po njenim riječima, uz prevenciju jedan od temeljnih ciljeva spomenutog projekta jeste i resocilalizacija maloljetnih prestupnika putem kreativnog angažmana, što korespondira sa strategijom protiv maloljetničkog prestupništva KS-a. U maloj školi fotografije mladi ljudi, od kojih su neki i povratnici u činjenju krivičnih djela, stekli su osnovna znanja iz fotografije i fotografske tehnike. Projekt "Fotografijom za svjetliju budućnost", realiziran je uz finansijsku pomoć iz kabineta premijera KS-a i tehničku potporu Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u BiH. 

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO